Paragrafen

Onderhoud kapitaalgoederen

GRIP op Ruimtelijke Projecten

De herinrichting en het beheren van de openbare ruimte doen we niet alleen. Zo houden we rekening met de wensen van onze inwoners. We stemmen onze plannen ook af met andere partijen. Dit is noodzakelijk omdat er veel meer partijen zijn met ambities in onze Openbare Ruimte die werkzaamheden plannen in onze gemeente, zoals netbeheerders, de provincie, het Hoogheemraadschap en de woningcorporaties. Door gezamenlijk te programmeren bereiken we dat we zoveel mogelijk werkzaamheden gelijktijdig uitvoeren, alle partijen vanuit de eigen verantwoordelijkheid.
Daarmee willen we het volgende bereiken:

  • een duurzame inrichting van de bovengrondse Openbare Ruimte;
  • een transitie van de ondergrond, die steeds meer onder druk komt;
  • een efficiënte inzet van middelen, maatschappelijke kosten drukken;
  • het beperken van hinder en overlast voor de inwoners.

In het strategisch planningsoverleg stemmen de organisaties de strategische meerjarenplannen af. Het vertrouwen tussen de partijen en de betrouwbaarheid van hun plannen vormen de zuurstof voor de goede samenwerking.
Met het inwerking treden van de Omgevingswet vanaf januari 2024 wordt er een nog sterker beroep gedaan op de betrouwbaarheid en transparantie door de omslag naar van buiten naar binnen denken, vroegtijdig met plannen naar buiten treden en gelijke informatieposities te borgen voor burgers en ondernemer.
Strategisch vooruitkijken is niet vrijblijvend. Het doel is om samen verantwoordelijkheid te delen voor een gezamenlijk beeld van het volledige portfolio aan lopende projecten van alle deelnemers binnen de Openbare Ruimte van gemeente Medemblik.
Grip op de lopende projecten vraagt actieve regie op de eigen projecten van alle afdelingen en disciplines daarbinnen, naast de projecten van externen. Dit noemen we het coördinatieproces op de lopende projecten en dat is dit jaar grotendeels gerealiseerd.
Essentieel is binnen het coördinatieproces op de lopende projecten:

  • het tijdig in beeld krijgen van deze projecten;
  • focus leggen op het afstemmen van eenduidige tijdslijnen in de fasering;
  • met afgestemde koppelmomenten om het tijdig aanhaken van alle partijen te borgen.

Dit alleen is niet voldoende, ook het monitoren of in de opvolging ook daadwerkelijk ‘werk met werk gemaakt’ wordt. Het gaat hier niet om één beoogd eindresultaat maar een continu proces, waar alle partijen elkaar bij de les houden met het oog op onderling afgesproken voor hen belangrijke succes indicatoren.

Deze pagina is gebouwd op 09/26/2024 17:20:37 met de export van 09/26/2024 16:50:37